tiistai 25. maaliskuuta 2014

Bamse och Tjuvstaden (Bamse ja Rosvokaupunki)

Perustuu Tomas Tivemarkin ja Johan Kindblomin kirjoittamaan elokuvaan. Kirjaksi muokannut ja kertonut Joankim Gunnarsson 2014


Nalle ja Pomppi ovat järjestämässä syntymäpäiväjuhlia Kilpiselle. Kilpisen mielestä syntymäpäivät ovat kuin muurahaisia ja että henkilö on niin vanha kuin on, turha siitä nyt on hössöttää. Kilpinen kuitenkin suostuu, koska ystäviä ei kenelläkään voi olla liikaa ja kaikki Kilpisen ystävät ovat tulossa juhlimaan.

Kapuloita rattaisiin heittää kuitenkin ilkeä Kasimir Kettu (Reinard Räv), joka on kyllästynyt siihen, että kaikki konnat ovat kilttejä. Nalle on laittanut julkisen kutsun Kilpisen juhliin, mutta Kasimir kirjoittaa siihen jatkoksi ”paitsi jotka ovat olleet joskus tuhmia”. Näin Kasimir saa konnat puolelleen ja he kidnappaavat Isoäidin ja ajavat karkkijunalla konnien kaupunkiin.

Nalle huomaa Isoäidin kadonneen ja Kilpisen kaukoputkella he näkevät, minne hänet on viety. Ystävät lähtevät pelastamaan Isoäitiä. Kotihiiri ja Kissa Jansson lähtevät viemään Nallelle jymyhunajaa ja Nalle-Maija lähtee viemään sitä konnien kaupunkiin. Kun Nalle ystävineen pääsee perille, on Kasimir odottamassa heitä ja heittää heidät tyrmään Isoäidin seuraksi. Ystävykset ihmettelevät, millä Kettu on saanut muut konnat mukaan juoneensa. Kasimir haluaa, että Isoäiti valmistaa jymyhunajaa, josta hänen mahansa ei tule kipeäksi. Kasimir sitoo Nallen, Kilpisen ja Pompin kiven alle ja jos Isoäiti ei tee niin kuin käsketään, littaa kivi ystävykset. Nalle-Maija saapuu paikalle, mutta jymyhunajapurkki rikkoutuu pihalle.

Onneksi Nalle-Maija ja Nalle saavat hunajaa ja kaikki pelastuvat. Nalle kutsuu konnatkin Kilpisen juhliin Pompin pelosta huolimatta. Nallen mielestä konnista voi tulla ystävällisiä, jos joku on niille ystävällinen. (Samaa viestiä luettiin jo Pellefantissa.)

Bamse och Tjuvstaden korttipeli
Ruotsissa on kritisoitu Nalle elokuvaa siitä, että siinä on vähän naisrooleja. Voi olla, että olen itse niin Nalle fani, etten moista huomannut. Miksi kaikesta pitää tehdä tasa-arvokysymys? Jotenkin en osaa ajatella Nallea ja hänen ystäviään mitenkään maskuliinisuuden ruumiillistumina, minusta Nallen viesti on aika sukupuolineutraali. Toiset vaan ovat miespuolisia ja toiset naispuolisia. Sitä paitsi Nalle-Maijahan pelastaa koko poppoon. Nalle yrittää torua Nalle-Maijaa, mutta tämä vastaa, että mitäs itse lähdit.





Tjuvstaden lautapeli

 Uudesta Nalle-elokuvasta löytyykin jo oheistuotteitakin: värityskirja, puuhakirja, pelikortit ja lautapeli. Tässä niistä kuvia.

7.5. 2014 Lisäys: Jes, nyt elokuva saapuu Finkinolle 6.6. 2014 suomeksi dubattuna: Bamse ja Rosvokaupunki.
Tässä vielä traileri. En ole ennen kuullut Nallen puhuvan. Kilpisen ääni on miellyttävä, Nallen ääneen pitää totutella.


Bamse ja Rosvokaupunki puuhakirja

Bamse ja Rosvokaupunki -värityskirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti