torstai 7. marraskuuta 2013

Frozen


-huurteinen seikkailu
Kirjoittanut: Victoria Saxon
Kuvittanut: Grace Lee, Massimiliano Narciso, Andrea Cagol
Suunnitellut: Tony Fejeran

Little Golden Books 2013

Kaksi prinsessaa, toisella pelottavia voimia. Tyttö itsekin pelkää niitä ja pakenee vuorille. Toinen sisko seurueineen lähtee etsimään. Lopuksi tosi rakkaus voittaa. Mutta.... En paljasta enempää, etten pilaa keneltäkään lukukokemusta.

Kirjassa on taas kerran kauniit kuvat ja tekstiäkin on sopivasti. Tämä kirja on sopiva teaseri, että pitää päästä katsomaan itse pääteos, eli elokuva.


Disney mainostaa, että tämä tarina perustuu Lumikuningatar satuun. Pitää käydä katsomassa elokuva, sillä tästä kirjasta yhtäläisyyksiä Lumikuningattareen ei paljoa löytynyt. Ainoastaan jääpalatsissa asuva kuningatar. Eikö tekijänoikeuksien pitäisi toimia toisinkin päin? Eli jos mainonnassa käytetään viitteenä johonkin toiseen teokseen, eikä sitä sitten olekaan? Toisaalta, en tunne USAn lainsäädäntöä, ehkä pitää mainita, että inspiraationa on käytetty Lumikuningatarta. Ja onhan se hyvä mainita, ettei tule plagiointi syytöksiä.

Toinen kummallinen asia on, ettei Suomessa elokuvaa vielä puffata. (Tai sitten en kuulu kohderyhmään, ja en vain ole huomannut.) Kävin jopa Disney Suomi sivuilla, eikä Frozenistä mainita halaistua sanaa. Finnkinon sivuilta selvisi, että tämän elokuvan ensi-ilta on 20.12. 2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti